Op consultatie met uw konijn

Konijnen zijn van nature gevoelig aan stress. Tijdens de consultatie proberen we het stressniveau van uw konijn te beperken zodat alles vlot verloopt. Er wordt uitgebreid gekeken naar de tanden, nagels, gewicht, vacht, ...

Daarnaast geven we u ook informatie over de goede voeding voor uw dier. Konijnen zijn namelijk zeer gevoelig voor maag- en darmproblemen. Darmproblemen worden dan ook beschouwd als één van de spoedgevallen bij konijnen en moeten zo snel mogelijk behandeld worden.

Tandproblemen kunnen voor ongemak zorgen en zijn vaak pijnlijk. De tanden bij konijnen blijven hun hele leven doorgroeien en moeten daarom soms bijgewerkt worden. Wanneer de tanden te lang worden, kunnen ze voor wondjes zorgen in de tong en het wangslijmvlies. Hierdoor kan het zijn dat uw konijn niet meer wil eten en darmproblemen ontwikkelt. Een tandbehandeling biedt hier de oplossing.

Informatie over de sterilisatie, castratie, vaccinatie, tandbehandelingen, vachtproblemen of andere problemen kunt u bij onze dierenartsen ook verkrijgen tijdens de consultaties.

Een afspraak kan u telefonisch of online maken.