Chirurgie

In ons centrum worden een hele reeks van chirurgische ingrepen uitgevoerd.

U kan bij ons uiteraard terecht voor de basis ingrepen zoals castraties, sterilisaties, wondhechting, detartraties en bioptname, maar ook meer gespecialiseerde ingrepen zoals maag- en darmoperaties, keizersneden, blaaschirurgie, verwijderen van tumoren, splenectomie... worden uitgevoerd.

Om de anesthesie zo veilig mogelijk te laten verlopen maken we gebruik van gasanesthesie.
Tijdens de anesthesie krijgt de patiënt zuurstof toegediend en monitoren we alle klinische parameters zorgvuldig met specifieke apparatuur. Zo meten we de hartfrequentie, het zuurstofgehalte, het CO2 gehalte, de ademhaling, de bloeddruk en zelfs de temperatuur tijdens de anesthesie.

Gasanesthesie is zeer nauwkeurig waardoor onze patiënten comfortabel en snel wakker worden.

Gedurende de operatie worden de dieren lekker warm gehouden door een warmtemat. De temperatuur van deze warmtemat wordt nauwkeurig ingesteld zodat hun lichaamstemperatuur stabiel blijft en op pijl gehouden wordt. Daarnaast liggen onze patiënten met hun volledige lichaam op een groot kussen zodat ze na de operatie geen last hebben van rug/spierpijn door een verkeerde positie.

Elk dier krijgt tijdens de chirurgie een infuus op maat om de perfecte ondersteuning te geven tijdens de verdoving.

Wanneer de operatie afgerond is, worden de dieren onder toezicht wakker in onze hospitalisatieruimte en monitoren we de temperatuur. Het is namelijk heel belangrijk dat hun temperatuur op peil gehouden wordt.

Van zodra uw huisdier goed wakker geworden is, bellen we u even op om een woordje uitleg te geven over de verloop van de operatie.

Belangrijk om te weten is dat uw dier nuchter moet zijn voor een operatie.
Hij of zij mag 12 uur voor de operatie niet meer eten. Drinken is toegestaan tot 2 uur voor de operatie.
Laat uw hond ook nog even uit voor de operatie.