Hospitalisatie

Onze moderne hospitalisatie is uitgerust voor de revalidatie en verzorging van alle gezelschapsdieren.

Na een operatie kunnen de patiënten hier rustig wakker worden. Daarnaast is er een aparte hospitalisatie (isolatie) voorzien voor de dieren die ernstig ziek zijn en niet in contact mogen komen met andere dieren. Honden en katten worden uiteraard gescheiden zodat beiden geen hinder van elkaar ondervinden en optimaal kunnen herstellen.

De meeste dieren mogen na een operatie dezelfde al dag naar huis. Ons team van dierenartsen en assistenten is ervan overtuigd dat een dier nog steeds het best herstelt in zijn/haar eigen gekende thuisomgeving.

Soms is het nodig dat uw dier voor zijn/haar gezondheid moet opgenomen worden in onze hospitalisatie. Op die manier kan er een bepaalde behandeling ingesteld worden, medicatie en/of infuustherapie gegeven worden en kan uw dier constant in de gaten gehouden worden.

Onze hospitalisatie is uitgerust met een Feliway verdamper. Dit zorgt voor extra comfort en minder stress voor uw kat door het verspreiden van anti-stress feromonen van de kat. Honden vangen deze feromonen niet op en ondervinden hier geen hinder van. We streven ernaar in onze praktijk om zo cat-friendly mogelijk te zijn.

De temperatuur in onze hospitalisatie is iets warmen dan in de rest van de praktijk. Dit om het herstel en comfort van onze patiënten te ondersteunen.

Onze hospitalisatie grenst aan een kleine omheinde tuin zodat het mogelijk is voor uw huisdier om onder begeleiding van onze dierenartsen of assistentes een frisse neus te halen.

Het is mogelijk om uw dier te bezoeken bij een opname, dit steeds in samenspraak met de dierenarts.

  • Indien uw dier moet verblijven in onze hospitalisatie, brengt u best een deken, T-shirt of accessoire mee waar uw geur in aanwezig is. Zo heeft uw dier steeds een vertrouwde geur rond zich en zal hij/zij zich meer op zijn gemak voelen.
  • Indien uw dier een voorkeur heeft voor een bepaalde voeding brengt u dit ook best mee.