Voedingsadvies

In ons dierenartsencentrum zijn we ervan overtuigd dat voeding een cruciale rol speelt in de gezondheid van uw dier. Dit begint al van jongs af aan bij uw pup of kitten. De juiste voeding en dosering is belangrijk voor een goede groei en ontwikkeling van alle organen, botten, vacht en gebit. Zo kunnen later verschillende problemen vermeden worden.

Een goede voeding is perfect uitgebalanceerd op gebied van eiwitten, vezels, vetten, mineralen en vitaminen en kan veel gezondheidsproblemen voorkomen.

Niet elk dier heeft dezelfde voeding nodig: zo maken we een onderscheid in onderhoudsvoeding en dieetvoeding. Onderhoudsvoeding is een voeding die gegeven wordt aan dieren zonder medische klachten. Een dieetvoeding daarentegen wordt opgestart voor bepaalde aandoeningen. Dieetvoeding maakt deel uit van de optimale behandeling van uw dier. Uw dierenarts geeft u hierover meer informatie.

De laatste jaren wordt er een trend gezien in gewichtstoename van onze patiënten. Zowel bij honden als katten wordt er een stijging vastgesteld in het aantal gevallen van obesitas en diabetes. De juiste voeding speelt hier een grote rol in. Voor de gewichtscontrole is het belangrijk dat er samen met uw dierenarts een op maat gemaakt plan opgesteld wordt. Vraag hiervoor raad tijdens de consultatie.

Niet alleen voor honden en katten is een goede voeding zeer belangrijk, maar ook voor konijnen. Een goede pellet, voldoende hooi en de juiste groenten zijn belangrijk. Niet alleen het soort voeding maar ook de hoeveelheid dient op maat berekend te worden. Vraag ook hiervoor meer informatie bij onze dierenartsen.