Eigen labo

In ons dierenartsencentrum beschikken we over een eigen in-huis IDEXX Vetlab laboratorium. Dit laboratorium kan zowel een volledig bloed- als urineonderzoek uitvoeren. Het resultaat is reeds na 15 minuten gekend waardoor uw huisdier snel geholpen kan worden met een correcte diagnose.

  • Door het snelle resultaat van het bloedonderzoek maakt dit voor uw huisdier vaak het verschil bij een spoedgeval
  • Stress bij uw dier en een tweede bezoek kunnen vermeden worden door de snelle analyse

Bloedonderzoeken

We beschikken over een IDEXX Catalyst toestel waarmee de biochemie van het bloed onderzocht wordt. Bij dit bloedonderzoek controleren we parameters en functies van verschillende organen. Zo kunnen nierproblemen, leverproblemen, schildklierproblemen, suikerziekte, metabole aandoeningen, en veel meer snel opgespoord worden. Het is ook mogelijk om hormoonbepalingen uit te voeren om zo het optimale vruchtbaarheidsmoment te bepalen bij teefjes.

Dankzij de geavanceerde technologie waarover de toestellen beschikken, kunnen we snel een hematologisch onderzoek uitvoeren waarbij de rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes onderzocht worden. Dit is belangrijk om bloedarmoede, infecties, ontstekingen etc. op te sporen.

De centrifuge in ons labo staat ons toe om het bloed te centrifugeren zodat dit enkele dagen bewaard kan worden. Zo kunnen er indien nodig op een later tijdstip nog extra bloedonderzoeken gebeuren zonder dat er opnieuw bloed afgenomen moet worden bij uw huisdier.

Urineonderzoeken

Het is niet alleen mogelijk om het bloed te analyseren, het IDEXX Sedivue toestel staat ons toe om een volledig urineonderzoek uit te voeren. Hiermee kunnen kristallen, bacteriën, ontstekingscellen, eiwitten en verschillende andere parameters onderzocht worden. Op basis daarvan kan de oorzaak van blaasproblemen, nierproblemen, bloeddrukproblemen, suikerziekte of een meer algemeen probleem opgespoord worden. De urine wordt na de afname meteen onderzocht waardoor de betrouwbaarheid van het onderzoek sterk toeneemt.

Stoelgang- en andere onderzoeken

De IDEXX Pro Analyzer helpt ons bij het onderzoeken van hartdefecten, testen op leptospirose (rattenziekte), kattenaids/kattenleukemie, parvovirus, stoelgangonderzoeken op bepaalde parasieten etc.